Att göra sin röst hörd!!!!

Vaknade i gryningen idag & läste att viktigt meddelande jag fått av min vän Nate!

Såklart jag vill dela detta så mycket jag kan & når ut!

Hej Anna, tusen tack för senast igår. Jag vet inte om du har hört det, men det har hänt väldigt mycket polisvåld i USA, specifikt emot svarta män, och i den här veckan har domstolarna i USA vägrat att åtala två poliser i olika fall fast det fanns videor av själva morden. Jag har planerat en protest framför den amerikanska ambassaden imorgon fredag kl 16.

Jag har fått nyheterna att täcka det men tänkte om du var intresserad, kunde du dela detta med ditt nätverk. Jag tycker det är en jätte viktig issue just nu.

Press releasen är här:
Svensk-amerikanskt initiativ mot dödsskjutning i Ferguson

På anledning av USAs hantering av våldsbejakande polisiära ingripanden har vi under dem senaste veckorna sett manifestationer i flera storstäder. Under fredagen anordnas därför även en manifestation utanför amerikanska ambassaden i Stockholm.

”Som amerikan bosatt i Sverige ser jag med stor oro på den utveckling som nu sker i USA, och efter den senaste tidens massiva flöde av filmer på sociala medier är det många med mig som inte längre kan sitta tysta och titta på.” Säger Nathan Young, student och initiativtagare till Protest @ US Ebassey in Stockholm

Vi har under en längre tid sett en upptrappning av polisiärt våld i USA. Vanligt förekommande är att detta våld riktas mot rasifierade personer, och dessa övergrepp får sällan eller aldrig rättslig påföljd som i fallen Eric Garner i New York och Mike Brown i Ferguson.

Mot denna bakgrund anordnas idag en manifestation utanför Amerikanska ambassaden i Stockholm under fredagseftermiddagen. Vi ses kl. 16:00 mittemot ambassadens huvudingång. Protest @ US Ebassey är av partipolitisk obunden och välkomnar alla de som sympatiserar med sakfrågan.

Länken till Facebook inlägget finns här.

https://www.facebook.com/events/375924822568428/

Självklart Nate… Tro hopp & kärlek ifrån mig!

IMG_2077.PNG